Päävalikko
Etusivu
Kauppa
Fanituotteet
Uutiset
Ohjeet
FAQ
Tiedostojen lataukset
Keskustelupalsta
Kuvagalleria
Yhteystiedot
Etsi
Facebook
Youtube
Päävideo
Tmi Suunnistussimulaattori
Kilpailutoiminta
Virtuaali-iltarastit
Virtuaaliranki
Reittihärveli
Tarkista tietosi
Ratamestariohje
Harjoituksia
Koppelo GP
Mestaruuskilpailu 2018
Mestaruuskilpailu 2017
Mestaruuskilpailu 2015
Mestaruuskilpailu 2014
Mestaruuskilpailu 2013
Mestaruuskilpailu 2012
Mestaruuskilpailu 2011
Mestaruuskilpailu 2008
Reittihärveli 2017-18
Reittihärveli 2016-17
Reittihärveli 2015-16
Reittihärveli 2014-15
Reittihärveli 2013-14
Reittihärveli 2012-13
Reittihärveli 2011-12
Reittihärveli 2010-11
Reittihärveli 2007-10
Yhteistyössä
Reittihärveli
 SuunnistusNet
 
 

 
Suunnistussimulaattori 1.3 julkaistu Tulosta
19.12.2010

'Suunnistaja'Version 1.3 merkittävimmät uudet ominaisuudet ovat peliin integroitu kilpailutoiminta eli Virtuaali-iltarastit sekä kilpailutoiminnan järjestäjäpuolen automatisoidut toiminnot. Virtuaali-iltarasteille osallistuminen on yksinkertaistunut ja helpottunut sekä poikkeaa huomattavasti aiemmista kausista. Menettelytavat on kuvattu version 1.3 käyttöohjeissa. Automatisoidun rankilaskennan ansiosta edelliskausilta tuttuja laskennan viivästymisiä ei tule olemaan.

Simulaattori on myös hieman keventynyt aiemmasta versiosta eli peli pyörii jonkin verran sulavammin, ainakin keskivertoraudalla.

Suunnistussimulaattorin toiminta on ottanut version 1.3 myötä ensimmäisen askeleensa Suomen valtakunnan rajojen ulkopuolelle. Virtuaali-iltarastitoimintaa varten on jouduttu hankkimaan uusi domain - suunnistussimulaattori.com - sekä oma palvelin. Web-sivusto jää edelleen Suomeen ja suunnistussimulaattori.net -osoitteeseen. Virtuaali-iltarastipalvelin sijaitsee kustannussyistä Yhdysvalloissa. Palvelimen fyysinen etäisyys toiminnan keskikpisteestä saattaa ajoittain näkyä verkkoyhteyksien laadussa.

Simulaattorin tietokoneelle asettamat tehovaatimukset eivät ole, kuten ylempänä mainittiin, kasvaneet edellisestä versiosta, vaan pikemminkin laskeneet. Alimmilla asetustasoilla pelaaminen onnistuu melko vaatimattomilla laitteilla, mutta näyttävämmästä grafiikasta nauttiminen siedettävällä näytönpäivitysnopeudella vaatii edelleenkin tehokkaammasta päästä olevan pelikoneen. Pelinopeuteen pystyy vaikuttamaan merkittävästi pelin ja näytönohjaimen asetuksia säätämällä, joten käyttöohjeisiin kannattaa tutustua tarkasti myös asetusten osalta.

Pelin mukana tulee viisi OCAD-kartan pohjalta oikeista maastoista mallinnettua virtuaalimaastoa ja näihin yhdeksän Suunnistussimulaattorin aiempien kausien virtuaalitapahtumista tuttua rataa. Aiempien versioiden parhaita maastoja sekä Virtuaali-iltarasteilla pelattuja parhaita maastoja muunnetaan versiolle 1.3 mahdollisuuksien mukaan talvikauden 2010-11 aikana ja julkaistaan erillisinä asennuspaketteina.

Pelin versio 1.3 on saatavilla tiedostojen latauksesta. Ole hyvä ja lue pelin käyttöohjeet (etenkin laitteistovaatimukset ja asennusohje) jo ennen asentamista.

Uudet ominaisuudet

  • Mahdollisuus hankkia virtuaalisuunnistuslisenssi omalle suunnistajahahmolle
  • Virtuaali-iltarasteille osallistuminen pelin käyttöliittymästä, lisensoiduille pelaajille
  • Pitkälle automatisoitu Virtuaali-iltarastien julkaisu, tulosten käsittely ja julkaisu sekä rankilaskenta
  • Rakennuksiin yms. kiinteisiin kohteisiin ei juutu kiinni
  • Heiluva kompassinneula
  • Yhden pelin maksimiaika 3.33.33, jonka jälkeen seuraa automaattinen keskeytys
  • OCAD 10 -tuki kartta-avustajassa

Suunnistussimulaattorin versioon 1.3 on tehty yllä lueteltujen uusien ominaisuuksien lisäksi lukuisia pieniä parannuksia ja virhekorjauksia.

Tulevat versiot

Tällä hetkellä tuntuu, että virtaa uusien versioiden kehittämiseen riittää jatkossakin. Seuraavan version sisällön hahmottelu on jo alkanut. Seuraava versio ilmestynee ennen virtuaalisuunnistuskauden 2011-12 alkua. Virhekorjauksia ja pikkuparannuksia on kuitenkin tarkoitus tehdä tarvittaessa aiemminkin.

 
Copyright © 2019 Suunnistussimulaattori.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.