Päävalikko
Etusivu
Kauppa
Fanituotteet
Uutiset
Ohjeet
FAQ
Tiedostojen lataukset
Keskustelupalsta
Kuvagalleria
Yhteystiedot
Etsi
Facebook
Youtube
Päävideo
Tmi Suunnistussimulaattori
Kilpailutoiminta
Virtuaali-iltarastit
Virtuaaliranki
Reittihärveli
Tarkista tietosi
Ratamestariohje
Harjoituksia
Koppelo GP
Mestaruuskilpailu 2018
Mestaruuskilpailu 2017
Mestaruuskilpailu 2015
Mestaruuskilpailu 2014
Mestaruuskilpailu 2013
Mestaruuskilpailu 2012
Mestaruuskilpailu 2011
Mestaruuskilpailu 2008
Reittihärveli 2017-18
Reittihärveli 2016-17
Reittihärveli 2015-16
Reittihärveli 2014-15
Reittihärveli 2013-14
Reittihärveli 2012-13
Reittihärveli 2011-12
Reittihärveli 2010-11
Reittihärveli 2007-10
Yhteistyössä
Reittihärveli
 SuunnistusNet
 
 

 
Virtuaalisuunnistajan kauppa Tulosta
29.01.2012
Virtuaalisuunnistustoiminnan tukemiseksi ja toiminnan jatkumisen mahdollistamiseksi tälle sivustolle on perustettu Virtuaalisuunnistajan kauppa. Toivon, että virtuaalisuunnistuksen ystävät jaksaisivat lukea tämän artikkelin kokonaan ja tutustua Virtuaalisuunnistajan kaupan tarjontaan, vaikka hankinta-aikeita tai resursseja ei juuri nyt olisikaan.

                          

Taustaa

Suunnistussimulaattori on ollut saatavilla jo viisi vuotta - täysin ilmaiseksi. Tuona aikana pelistä on julkaistu esittelyversio, viisi julkaisuversiota sekä joitakin huoltopäivitysversioita. Virtuaali-iltarastit käynnistyivät ensimmäisen version julkaisuvuonna 2007 eli nyt on meneillään jo viides Virtuaali-iltarastikausi.

Kaudella 2010-11 Virtuaali-iltarastit kokivat merkittävän teknisen uudistuksen, jonka ansiosta tapahtumia pystyttiin julkaisemaan aiempaa selvästi enemmän. Virtuaali-iltarasteja varten vuokratulla erillisellä palvelimella järjestettiin kauden 2010-11 aikana 57 virtuaalisuunnistustapahtumaa, joissa tehtiin uusintasuoritukset mukaan lukien noin 3500 suoritusta. Alkavalla kaudella 2011-12 osallistumisinto on ollut jonkin verran edelliskautta suurempaa. Kahdella viimeisimmällä kaudella on päästy nauttimaan aiempaa huomattavasti useammin oikeista maastoista mallinnetuista virtuaalimaastoista sekä kaudella 2011-12 uutuutena hiihtosuunnistuksesta.

Suunnistussimulaattorin kehitys on tapahtunut yhden kehittäjän sivutoimisena ja omarahoitteisena projektina nyt jo kahdeksan vuoden ajan. Nykyisellään simulaattorikokonaisuus käsittää noin 8 000 000 tavua (= merkkiä) viidellä eri ohjelmointikielellä tehtyä lähdekoodia, nelisensataa kuva-, ääni- ja 3d-malli-tiedostoa, pelipalvelimen kanssa integroidun verkkosivuston sisältöineen, web-palvelimen Suomessa ja pelipalvelimen Yhdysvalloissa, seitsemän tuotantokäytössä ja kolme testauskäytössä olevaa mySQL -tietokantaa sekä Virtuaali-iltarastikausien täydellisen historian eli kilpailumateriaalit, rankin, tulokset, väliajat sekä reitit palvelimille tallennettuina.

Aikaa tämän kokonaisuuden kehittämiseen on kehittäjältä mennyt yli kaksi henkilötyövuotta (eli parin omakotitalon rakentamiseen kuluva aika) ja suoranaisia kustannuksia on tullut joitakin tuhansia euroja. Rahaa on kulunut lähinnä kehityksessä käytettäviin työkaluohjelmistoihin, grafiikkaan, ääniin, 3d-malleihin sekä palvelimien ja domainien (suunnistussimulaattori.net ja suunnistussimulaattori.com) vuosimaksuihin. Laitteistoihin käytetyt rahat eivät ole mukana laskelmassa.

Toiminnan tukeminen

Suomen voimassa olevan lainsäädännön mukaan yksityishenkilö voi saada samalta lahjoittajalta verovapaasti lahjoituksia 3999 euroa kolmen vuoden aikana. Vaikka lahjoituksia voikin pyytämättä ottaa vastaan verovapaasti, niin yksityishenkilön julkiset lahjoituspyynnöt, jollaiseksi esimerkiksi useilta verkkosivustoilta tuttu ns. donate- eli lahjoituspainike Suomessa tulkitaan, on lainsäädännön mukaan rahankeruuta. Rahankeruu on Suomessa luvanvaraista toimintaa, eikä rahankeruulupaa ei voida myöntää yksityishenkilölle. Niinpä Suunnistussimulaattorin varainkeruu joudutaan toteuttamaan verotettavana liiketoimintana, jota varten on perustettu toiminimi Tmi Suunnistussimulaattori Finland.

Suunnistussimulaattori on edelleen ilmainen ja Virtuaali-iltarasteille voi osallistua ilmaiseksi. Jos sinusta kuitenkin tuntuu, että haluat osaltasi olla mukana mahdollistamassa toiminnan jatkumista, niin voit tukea virtuaalisuunnistustoimintaa ostamalla tuotteita Virtuaalisuunnistajan kaupasta. Hyvän mielen lisäksi jotkin Virtuaalisuunnistajan kaupasta hankitut tuotteet voivat tiukassa sekuntikamppailussa ratkaista voiton puolellesi :)

Varainkeruun tavoitteena on minimissään peittää toiminnasta kehittäjälle koituvat kustannukset. Siitä mahdollisesti yli jäävät varat tullaan suurelta osin kanavoimaan Suunnistussimulaattorin kehitystyöhön sekä toiminnan laajentamiseen – yhtenä tavoitteena mm. kansainväliset Virtuaali-iltarastit.

Tervetuloa Virtuaalisuunnistajan kauppaan!

Terveisin, 
Antero / Suunnistussimulaattori

 
Copyright © 2019 Suunnistussimulaattori.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.