Päävalikko
Etusivu
Kauppa
Fanituotteet
Uutiset
Ohjeet
FAQ
Tiedostojen lataukset
Keskustelupalsta
Kuvagalleria
Yhteystiedot
Etsi
Facebook
Youtube
Päävideo
Tmi Suunnistussimulaattori
Kilpailutoiminta
Virtuaali-iltarastit
Virtuaaliranki
Reittihärveli
Tarkista tietosi
Ratamestariohje
Harjoituksia
Koppelo GP
Mestaruuskilpailu 2018
Mestaruuskilpailu 2017
Mestaruuskilpailu 2015
Mestaruuskilpailu 2014
Mestaruuskilpailu 2013
Mestaruuskilpailu 2012
Mestaruuskilpailu 2011
Mestaruuskilpailu 2008
Reittihärveli 2017-18
Reittihärveli 2016-17
Reittihärveli 2015-16
Reittihärveli 2014-15
Reittihärveli 2013-14
Reittihärveli 2012-13
Reittihärveli 2011-12
Reittihärveli 2010-11
Reittihärveli 2007-10
Yhteistyössä
Reittihärveli
 SuunnistusNet
 
 

 
Troijalaisista ja viruksista Tulosta
09.08.2012
Suunnistussimulaattorin tiedostot ja asennuspaketit on tarkistettu yritystasoisella virustorjuntaohjelmistolla haittaohjelmien varalta. Suunnistussimulaattorin palvelimelta ladattavissa tiedostoissa ja asennuspaketeissa ei ole viruksia, troijalaisia eikä muita haittaohjelmia.

Jotkin virustorjuntaohjelmistot ovat kuitenkin tehneet Suunnistussimulaattorin tiedostoista niin kutsutun "false positive" tunnistuksen haittaohjelmasta eli antaneet turhan hälyytyksen.

Suurin osa suunnistussimulaattorin grafiikasta ja äänistä on ostotavaraa. Lisenssiehdot sallivat kyseisen kuva-, 3d-malli- ja äänitiedostojen 'digitaalisen esittämisen', mutta eivät tiedostojen levittämistä suojaamattomina siten, että käyttäjät pystyisivät ottamaan esim. kuvatiedostot omaan käyttöönsä. Kuva ym. tiedostojen suojaamisessa on käytetty MoleBox-nimisen ohjelmiston (http://www.molebox.com) vanhaa versiota MoleBox Pro 2.3641.

Jodenkin virusskannerien heuristiikka erehtyy luulemaan tällä ohjelmalla suojattuja resursseja haittaohjelmiksi, sillä kyseistä ohjelmistoa tiedetään käytetyn myös viruskoodin suojaamiseen. Käyttämäni MoleBoxin versio on melko vanha. Uuden version ostaminen ($150) parantaisi tilannetta ja sen hankinta onkin harkinnassa, mikäli kehitysbudjetti vain sen sallii.

Ainakin seuraavien virustorjuntaohjelmistojen on tiedetty hälyyttäneen turhaan Suunnistussimulaattorissa olevasta haittaohjelmasta:

Huvittavaa tilanteessa on se, että virustorjuntaohjelmistot luokittuvat vääriä positiivisia tunnistuksia tehdessään kategoriaan haittaohjelmat.

Virustorjuntaohjelmistoissa pystyy yleensä määrittelemään skannaukselle poikkeussääntöjä eli jättämään jonkin tiedoston tai kansion skannaamatta. Ja määrittelemän, että tiedoston poisto vaatii käyttäjän vahvistuksen. Suosittelen tutustumaan käytössä olevan virustorjuntaohjelmiston ominaisuuksiin ja käyttämään näitä menettelyjä, jos virustorjunta nappaa simulaattorin.

 
Copyright © 2019 Suunnistussimulaattori.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.