Päävalikko
Etusivu
Kauppa
Fanituotteet
Uutiset
Ohjeet
FAQ
Tiedostojen lataukset
Keskustelupalsta
Kuvagalleria
Yhteystiedot
Etsi
Facebook
Youtube
Päävideo
Tmi Suunnistussimulaattori
Kilpailutoiminta
Virtuaali-iltarastit
Virtuaaliranki
Reittihärveli
Tarkista tietosi
Ratamestariohje
Harjoituksia
Koppelo GP
Mestaruuskilpailu 2018
Mestaruuskilpailu 2017
Mestaruuskilpailu 2015
Mestaruuskilpailu 2014
Mestaruuskilpailu 2013
Mestaruuskilpailu 2012
Mestaruuskilpailu 2011
Mestaruuskilpailu 2008
Reittihärveli 2017-18
Reittihärveli 2016-17
Reittihärveli 2015-16
Reittihärveli 2014-15
Reittihärveli 2013-14
Reittihärveli 2012-13
Reittihärveli 2011-12
Reittihärveli 2010-11
Reittihärveli 2007-10
Yhteistyössä
Reittihärveli
 SuunnistusNet
 
 

 
Versio 2.o julkaistu Tulosta
21.12.2012
'Suunnistaja'Suunnistussimulaattorin maailmanlopun versio eli versio 2.o on julkaistu 21.12.2012. Versionumero pomppasi aivan uudelle tasolle, mutta suomenkieliselle pelaajalle näkyvät uudistukset ovat hyvin pieniä. Ilmaisversioon on otettu mukaan versioiden 1.4x parannetut grafiikat. Hiihtosuunnistusten karttapakettia on myös pienennetty huimasti eli lumimaisemat esijaellaan asennuksen mukana. Lisäksi kaikenlaista "näkymätöntä" pikkuviilausta on tehty siellä täällä.

Miksi sitten näin iso versionumeron nosto? No, joulujen välillä on tarkoitus julkaista Suunnistussimulaattorista kansainvälinen versio eli Simulaattorisuunnistusta englannin kielellä. Jos vaikka saataisiin Virtuaali-iltarasteille entistä kansainvälisempi tunnelma. Vaikka kielikäännökset ovatkin kukkasia täynnä, niin tämä on ollut niin iso ponnistus, ettei uuden toiminnallisuuden kehittämiseen ole riittänyt resursseja.

Simulaattorin version 2.o tietokoneelle asettamat tehovaatimukset eivät ole kasvaneet edellisestä versiosta. Alimmilla asetustasoilla pelaaminen onnistuu melko vaatimattomilla laitteilla, mutta "näyttävämmästä" grafiikasta nauttiminen siedettävällä näytönpäivitysnopeudella vaatii edelleenkin tehokkaammasta päästä olevan pelikoneen. Pelinopeuteen pystyy vaikuttamaan merkittävästi pelin ja näytönohjaimen asetuksia säätämällä, joten käyttöohjeisiin kannattaa tutustua tarkasti myös asetusten osalta.

Pelin mukana tulee kuusi OCAD-kartan pohjalta oikeista maastoista mallinnettua virtuaalimaastoa ja näihin viisitoista Suunnistussimulaattorin aiempien kausien virtuaalitapahtumista tuttua rataa. Lisää pelattavia maastoja ja ratoja, mukaanlukien edeltävän kauden Virtuaali-iltarasteilla pelattuja maastoja, on saatavilla ratamestareiden ylläpitämillä lataussivustoilla - katso vasemman reunan valikosta kohta "Harjoituksia".

Virtuaali-iltarastikausi 2012-13 lähtee käyntiin sunnuntaina 23.12.2012 klo 9. Kauden 2012-13 Virtuaali-iltarasteja voi pelata ainoastaan Suunnistussimulaattorin versiolla 2.o. Alkavan Virtuaali-iltarastikauden tapahtumissa tulee olemaan edelliskauden tapaan runsaasti oikeista maastoista mallinnettuja maastoja. Oikeista maastoista mallinnettuja hiihtosuunnistustapahtumia tulee olemaan edelliskautta enemmän.

Pelin ilmaisversio 2.0 on saatavilla tiedostojen latauksesta ja sponsoriversio Virtuaalisuunnistajan Kaupasta. Sponsoriversion jo hankkineet voivat päivittää peli hankinnan yhteydessä lähetetyn latauslinkin kautta tai täältä saatavan latauslinkin kautta.

Ole hyvä ja lue pelin käyttöohjeet (etenkin laitteistovaatimukset ja asennusohje) jo ennen asentamista.

Tulevat versiot

Suunnistussimulaattorin kehitystä ei ole tarkoitus päättää edes tähän maailmanlopun versioon. Jos yleisöllä riittää kiinnostusta, niin seuraava ilmaisversio ilmestynee ennen virtuaalisuunnistuskauden 2013-14 alkua, ellei pelissä havaitut virheet vaadi julkaisemaan korjauspäivityksiä sitä ennen. Sitä ennen julkaistaan yksi-kaksi sponsoriversiota. Pelintekijänä mielessä kangastelee edelleenkin Internetin yli pelattava useamman pelaajan LAN-peli, jossa pääsisi ottamaan kaverista mittaa online, mutta seuraava tutkimisen aihe tulee kuitenkin olemaan Karttapullauttimen valjastaminen simulaattorikäyttöön.

 
Copyright © 2019 Suunnistussimulaattori.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.