Päävalikko
Etusivu
Kauppa
Fanituotteet
Uutiset
Ohjeet
FAQ
Tiedostojen lataukset
Keskustelupalsta
Kuvagalleria
Yhteystiedot
Etsi
Facebook
Youtube
Päävideo
Tmi Suunnistussimulaattori
Kilpailutoiminta
Virtuaali-iltarastit
Virtuaaliranki
Reittihärveli
Tarkista tietosi
Ratamestariohje
Harjoituksia
Koppelo GP
Mestaruuskilpailu 2018
Mestaruuskilpailu 2017
Mestaruuskilpailu 2015
Mestaruuskilpailu 2014
Mestaruuskilpailu 2013
Mestaruuskilpailu 2012
Mestaruuskilpailu 2011
Mestaruuskilpailu 2008
Reittihärveli 2017-18
Reittihärveli 2016-17
Reittihärveli 2015-16
Reittihärveli 2014-15
Reittihärveli 2013-14
Reittihärveli 2012-13
Reittihärveli 2011-12
Reittihärveli 2010-11
Reittihärveli 2007-10
Yhteistyössä
Reittihärveli
 SuunnistusNet
 
 

 
Usein kysyttyä (FAQ) Tulosta
12.12.2011

1. Asennus ei onnistu

1.1 "The setup files are corrupted"

Tätä ongelmaa esintyy hitailla internetyhteyksillä. Älä suorita asennusta suoraan verkosta (run/suorita tms), vaan lataa asennustiedosto kokonaan koneellesi ja asenna se tuplaklikkaamalla asennustiedostoa. Jos asentaminen ei edelleenkään onnistu, tarkista asennustiedoston koko. Jos se on Suunnistussimulaattorin 2.o perusversiolla jotain muuta kuin 121 076 225 bytes eli 118 239 KB, niin yritä ladata asennusohjelma uudestaan. Jos sama toistuu, ota yhteyttä sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.  saadaksesi suoran latauslinkin ohjelmaan.

1.2 "Datafile epäonnistui; virhekoodi 5. Access id denied."

Todennäköisesti Suunnistussimulaattori tai jokin sen osa on jo käynnissä. Sulje Suunnistussimulaattori ja suorita asennus uudestaan. Jos ei onnistu, käynnistä kone uudelleen ja suorita asennus sitten.

1.3 Virustorjuntaohjelmisto havaitsi haittaohjelman asennuksen yhteydessä

Katso kohta 3.

2. Aktivointiavain ei tule sähköpostiin

Aktivointipyynnön uudelleen tekeminen ei auta tilanteeseen. Tarkista ensin sähköpostiohjelman roskapostilaatikko. Jos aktivointisähköposti ei ole siellä, lähetä sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.  

3. Suunnistussimulaattorissa on troijalainen, virus  tai muu haittaohjelma

Suunnistussimulaattorin tiedostot ja asennuspaketit on tarkistettu yritystasoisella virustorjuntaohjelmistolla haittaohjelmien varalta. Suunnistussimulaattorin palvelimelta ladattavissa tiedostoissa ja asennuspaketeissa ei ole viruksia, troijalaisia eikä muita haittaohjelmia. Silti jotkin virustorjuntaohjelmistot antavat ilmoituksia haittaohjelmasta, lue lisää aiheesta täältä. Suunnistussimulaattori on testattu seitsemän eri virustorjuntaohjelmiston kanssa, lue juttu täältä.

Jos virtustorjuntaohjelmistosi tekee minkäänlaisen havainnon haittaohjelmasta Suunnistussimulaattorissa, älä epäröi ottaa yhteyttä Suunnistussimulaattoriin. Näitä virheellisistä tunnistuksista voidaan päästä eroon. Näin on jo tapahtunut Avastin, AVG:n, F-Securen ja Symantec/Norton virtustorjuntaohjelmistojen kanssa.

4. Kadonnut aktivointiavain, lisenssinumero tai tietoturvapoletti

Tiedot on lähetetty sinulle sähköpostilla. Jos tiedot eivät ole tulleet perille tai olet jo poistanut sähköpostiviestit, voit kysellä sähköpostiosoitteesi antamalla tietoja Suunnistussimulaattorin palvelusta täältä.

5. Mikä on sponsoriversio, Virtuaali-iltarastipassi (VIP-passi) tai varustepaketti

Tähän kysymykseen saa vastauksen Virtuaalisuunnistajan Kaupasta.

6. Kadonnut sponsoriversio tai latauslinkki

Suunnistussimulattorin sponsoriversion saa hankittua Virtuaalisuunnistajan kaupasta. Jos olet jo hankkinut sen ja olet kadottanut sponsoristatuksen koneenvaihdon, ohjelman päivityksen ym. yhteydessä, niin voit kysellä latauslinkkiä sähköpostiosoitteesi antamalla Suunnistussimulaattorin palvelusta täältä.

7. Simulaattorivirhe peliä käynnistettäessä

Käytännössä kaikki simulattorivirheet johtuvat näytönohjaimiin liittyvistä asioista. Alla on lueteltu syyt, jotka kattavat yli 95% raportoiduista virheistä.

7.1 Intel -näytönohjain

Intel-näytönohjaimet eivät ole tuettuja (joskin jotkut alhaiset näyttötilat saattavat toimia). Toimivuutta kannataa kokeilla vaatimattomilla peliasetuksilla ja alhaisella näytön tarkkuudella.

7.2 Intel ja nVidia / ATI/AMD/Radeon HD näytönohjain

Joissakin, lähinnä kannettavissa, tietokoneissa voi olla kaksi näytönohjainta. Yleensä toinen on Intel-pohjainen emolevylle integroitu näytönohjain ja toinen on niin kutsuttu parannetun suorituskyvyn näytönohjain. Lue aiheesta kirjoitettu artikkeli ratkaisuineen täältä.

7.3 ATI/AMD/Radeon HD näytönohjain

ATI/AMD näytönohjaimilla on yhteensopivuusongelmia OpenGL-rajapinnan kanssa, jota on käytetty Suunnistussimulattorinkin toteutuksessa. Kaikki näyttötilat eivät välttämättä toimi. Suunnistussimulaattori etsii edelleenkin ratkaisua tähän harmilliseen ongelmaan. On myös olemassa Radeon-ohjaimia, joilla suunnistussimulaattori toimii ihan yhtä hyvin kuin nVidia-ohjaimillakin, esimerkiksi AMD Radeon HD 7450M ajuriversioilla 8.9. Laitteistovaatimuksista löydät tiedon, millä näytön tarkkuuksilla ATI Radeon HD 4650 toimii.

Tähän ongelmaan on olemassa mahdollinen ratkaisu. Ainakin sillä on onnistuttu korjaamaan ongelma erään ATI Radeon HD4650 ohjaimen kanssa. Voit ladata korjaustiedoston (on tärkeää, että luet lataussivulla olevat ohjeet ensin) täältä.

8. "loadlibrary failed with error 998: invalid access to memory location"

Koneessasi on ATI/AMD näytönohjain, jonka kanssa kohdassa 7.3 mainittu korjaus ei pure. Tällaisessa tapauksessa voit suorittaa seuraavat toimenpiteet:

8.1 Nimeä tiedosto C:\Program Files (x86)\Pulssit\Suunnistussimulaattori\2.0\bin\atioglxx.dll toiselle nimelle tai poista se kokonaan

8.2 Aseta pelin asetuksista (Muokkaa | Asetukset) näytön tarkkuudeksi 800x600 ja tallenna

8.3 Yritä kännistää peli

8.4 Jos kohta 8.3 onnistui, voit yrittää löytää pelin asetuksista valittavissa olevista näytön tarkkuuksista laitteistollesi sopivan paremman tarkkuuden

9. OpenGL-ajurin versio on liian pieni (1.x) 

Usein seurausta kohdasta 7.2, järjestelmä on ladannut ensisijaisen Intel-näytönohjaimen ajurit, linkki ratkaisuun kohdassa 7.2. Muut yleiset vaihtoehdot ovat liian vanhat näytönohjaimen ajurit (päivitä uusimmat), koneessa on ei-tuettu näytönohjain tai näytönohjaimen ajurit ovat virheelliset (esimerkiksi epäonnistuneen päivityksen tuloksena). Jos Windows ei löydä kelvollisia ajureita, ladataan Microsoftin OpenGL tasolla 1.1 olevat geneeriset ajurit.

10. Mikä on keksi ja miten saan sen

Keksin saa hankittua Virtuaalisuunnistajan Kaupasta. Keksiä käytetään VIP-passin ja varustepaketin välittämiseen virtuaalisuunnistajalle. Keksi on lisenssinumerokohtainen eli anna hankinnan yhteydessä oman hahmosi lisenssinumero. Kun olet hankkinut keksin, saat sen käyttöön sen suunnistajan tietojen ylläpidosta, jolle olet keksin hankkinut painamalla 'Hae keksi'.

 
Copyright © 2019 Suunnistussimulaattori.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.