Päävalikko
Etusivu
Kauppa
Fanituotteet
Uutiset
Ohjeet
FAQ
Tiedostojen lataukset
Keskustelupalsta
Kuvagalleria
Yhteystiedot
Etsi
Facebook
Youtube
Päävideo
Tmi Suunnistussimulaattori
Kilpailutoiminta
Virtuaali-iltarastit
Virtuaaliranki
Reittihärveli
Tarkista tietosi
Ratamestariohje
Harjoituksia
Koppelo GP
Mestaruuskilpailu 2018
Mestaruuskilpailu 2017
Mestaruuskilpailu 2015
Mestaruuskilpailu 2014
Mestaruuskilpailu 2013
Mestaruuskilpailu 2012
Mestaruuskilpailu 2011
Mestaruuskilpailu 2008
Reittihärveli 2017-18
Reittihärveli 2016-17
Reittihärveli 2015-16
Reittihärveli 2014-15
Reittihärveli 2013-14
Reittihärveli 2012-13
Reittihärveli 2011-12
Reittihärveli 2010-11
Reittihärveli 2007-10
Yhteistyössä
Reittihärveli
 SuunnistusNet
 
 

 
Suorituskyvyn tuunausta Tulosta
06.01.2013
 On olemassa joitakin järjestelmän suorituskykyyn liittyviä toimenpiteitä, jotka kannattaa suorittaa, jos pelaa Suunnistussimulaattoria hieman vaatimattomammalla kokoonpanolla. Ensimmäinen liittyy näytönohjaimen 3D-asetuksiin, joita kannattaa säätää millä tahansa tietokoneella, jolla pelaa Suunnistussimulaattoria. Jos pelikoneena on kannettava tietokone (laptop), kannattaa säätää myös Windowsin virranhallinnan asetuksia (Power options).

Toimenpide 1: 3D-asetukset

Avaa näytönohjaimen hallintapaneeli. NVidian ohjaimille hallintapaneeli on NVIDIA Control Panel ja ATI/AMD ohjaimille ATI Catalyst Control Center (tai jotain vastaavaa). Näytönohjaimen 3D-asetusten valinnassa on syytä suosia suorituskykyä. Ainakin nVidian ohjaimien kanssa on mahdollista tehdä asetukset sovelluskohtaisesti. Suunnistussimulaattorin sovellustiedostot, joille toimenpide suoritetaan, ovat OSimuSSE2.exe ja OSimu.exe. Ne sijaitsevat kansiossa C:\Program Files (x86)\Pulssit\Suunnistussimulaattori\2.0\bin (tai pelkkä .../Program Files/... 32-bittisellä käyttöjärjestelmällä). 

Alla olevassa kuvassa (klikkaa suuremmaksi) on Suunnistussimulaattorin kehityslaitteiston nVidia 3D-asetukset. Käyttöjärjestelmänä kehityskoneessa on 64-bittinen Windows 7. Keskimmäisessä esimerkkikuvassa on NVIDIA GeForce 9600M GT -näytönohjaimella ja Windows Vistalla varustetun Acer Aspire -kannettavan 3D-asetukset. Oikealla puolella olevassa esimerkissä on ATI/AMD Catalys Control Centerin 3D-asetukset. Koneena 12 vuotta vanha Dell, Käyttöjärjestelmä Win7 32-bit ja näytönohjain Asus AH 4650 AGP 8x (ATI-piirillä).

        

Esimerkki 1: NVIDIA 3D-asetukset englanniksi ja suomeksi sekä ATI Catalyst Control Center (vrsio 9.8) 3D-asetukset englanniksi.

Toimenpide 2: Virrankäyttösuunnitelma (Power plan)

Jos pelaat kannettavalla tietokoneella (laptop), on erittäin suositeltavaa valita Windowsin virranhallinnan asetuksista (Power options) virranhallintasuunnitelmaksi (Power plan) paras suoritusteho (High performance). Alla olevassa esimerkkikuvassa (klikkaa suuremmaksi) näkyy Suunnistussimulaattorin kehityskoneen virranhallinnan asetukset. Kehityskoneen käyttöjärjestelmä on 64-bittinen Windows 7.

Esimerkki 2: Virranhallinnan asetukset Win7.

Vinkkejä suorituskyvyn parantamiseksi

  • Käytä moniydinsuorittimella (multi-core processor) varustettua tietokonetta. Suunnistussimulaattori on toteutettu monisäikeisesti ja kykenee näin hyötymään useammasta suorittimen ytimestä. Vaikutus pelinopeuteen on suuri. Kaksiytiminen (dual-core) tuo jo runsaasti lisää nopeutta, neliytimisen (quad-core) ollessa optimaalinen.
  • Jos pelaat kannettavalla tietokoneella, pelaa viileässä paikassa. Se ehkäisee suorittimen ylilämpenemistä. Jos suoritin lämpenee liikaa, järjestelmä voi joutua laskemaan suorittimen kellotaajuutta ja se taas huonontaa pelinopeutta paljon.
  • Käytä maltillisia peliasetuksia. Käytä valmiita koneen tehon mukaan tehtyjä asetuksia, jos keskitasoinen (7) asetus on liian raskas koneellesi, kokeile asetustasoja 6 tai 5.
  • Sulje tarpeettomat taustalla olevat ohjelmat, kuten internetselaimet yms.
 
Copyright © 2019 Suunnistussimulaattori.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.