Päävalikko
Etusivu
Kauppa
Fanituotteet
Uutiset
Ohjeet
FAQ
Tiedostojen lataukset
Keskustelupalsta
Kuvagalleria
Yhteystiedot
Etsi
Facebook
Youtube
Päävideo
Tmi Suunnistussimulaattori
Kilpailutoiminta
Virtuaali-iltarastit
Virtuaaliranki
Reittihärveli
Tarkista tietosi
Ratamestariohje
Harjoituksia
Koppelo GP
Mestaruuskilpailu 2018
Mestaruuskilpailu 2017
Mestaruuskilpailu 2015
Mestaruuskilpailu 2014
Mestaruuskilpailu 2013
Mestaruuskilpailu 2012
Mestaruuskilpailu 2011
Mestaruuskilpailu 2008
Reittihärveli 2017-18
Reittihärveli 2016-17
Reittihärveli 2015-16
Reittihärveli 2014-15
Reittihärveli 2013-14
Reittihärveli 2012-13
Reittihärveli 2011-12
Reittihärveli 2010-11
Reittihärveli 2007-10
Yhteistyössä
Reittihärveli
 SuunnistusNet
 
 

 
Virustorjuntaa! Tulosta
20.01.2013
 Seitsemän virustorjujaa testissä

Joidenkin virustorjuntaohjelmien Suunnistussimulaattorista tekemistä virheellisistä (false-positive) tunnistuksista on ollut aina ajoittain puhetta. Syytä käsiteltiin syksyllä kirjoitetussa uutisessa Troijalaisista ja viruksista.

Suunnistussimulaattorin tuoreinta versiota 2.0.0.2 testattiin seitsemällä (7) eri virustorjuntaohjelmistolla. Lista testatuista virustorjuntaohjelmistoista sekä testin tuloksista löytyy tästä artikkelista.

Testatuista virustorjuntaohjelmistoista viisi ei tehnyt Suunnistussimulaattorista minkäänlaista virheellistä tunnistusta, yksi teki täyden virheellisen tunnistuksen ja yksi teki puolittaisen virheellisen tunnistuksen. Näille kahdelle virustorjuntaohjelmistojen valmistajille on lähetetty ilmoitus virheellisestä tunnistuksesta. Toivotaan, että se jossain vaiheessa näkyy näiden valmistajien virustietokantapäivityksissä.

Lista testatuista ohjelmista ja testin tuloksista


* Norton AntiVirus havaitsi virheellisesti haittaohjelman toisessa Suunnistussimulaattorin pakatuista exe-tiedostoista (OSimu.exe ja uhka Packed.generic.205). Tiedoston pystyi palauttamaan karanteenista ja ohittamaan tarkistuksen jatkossa.

** F-Secure Internet Security havaitsi virheellisesti haittaohjelman molemmissa Suunnistussimulaattorin pakatuissa exe-tiedostoissa (OSimu.exe ja uhka Gen:Trojan.Heur.JP.wu0@aWMXrmaO sekä OSimuSSE2.exe ja uhka Gen:Trojan.Heur.RP.wu0@aSK1UugO). Todennäköisesti myös F-Securella pystyy kyseiset tiedostot palauttamaan karanteenista ja tarkistuksen ohittamaan jatkossa.
  
Ilmaisten avast! Free Antivirus, AVG Anti-Virus Free ja AVIRA Free Antivirus virustorjuntaohjelmistojen käyttäytyminen oli mukava yllätys. Ainakin AVG ja avast! ovat aiemmin tehneet virheellisiä tunnistuksia. Ehkä käyttäjien tekemät raportit ovat vaikuttaneet asiaan.

Suunnistussimulaattori toivoo käyttäjiltä raportteja virustorjuntaohjelmistojen antamista virheellisistä tunnistuksista. Myös virtustorjuntaohjelmistojen valmistajat ottavat vastaan käyttäjien lähettämiä false-positive detection ilmoituksia ja voivat päivittää niiden perusteella virustietokantojaan.

Hyviä uutisia F-Securelta ja Symantec / Nortonilta
24.1.2013

Sekä F-Secure että Symantec/Norton ovat tutkineet ja analysoineet Suunnistussimulaattorin tiedostot ja havainneet ne haittaohjelmista vapaiksi. Molemmat virtustorjuntaohjelmistojen toimittajat päivittävät virustietokantansa ja ratkaisevat näin havaitun ongelman Suunnistussimulaattorin eduksi Laughing.

 
Copyright © 2019 Suunnistussimulaattori.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.