Päävalikko
Etusivu
Kauppa
Fanituotteet
Uutiset
Ohjeet
FAQ
Tiedostojen lataukset
Keskustelupalsta
Kuvagalleria
Yhteystiedot
Etsi
Facebook
Youtube
Päävideo
Tmi Suunnistussimulaattori
Kilpailutoiminta
Virtuaali-iltarastit
Virtuaaliranki
Reittihärveli
Tarkista tietosi
Ratamestariohje
Harjoituksia
Koppelo GP
Mestaruuskilpailu 2018
Mestaruuskilpailu 2017
Mestaruuskilpailu 2015
Mestaruuskilpailu 2014
Mestaruuskilpailu 2013
Mestaruuskilpailu 2012
Mestaruuskilpailu 2011
Mestaruuskilpailu 2008
Reittihärveli 2017-18
Reittihärveli 2016-17
Reittihärveli 2015-16
Reittihärveli 2014-15
Reittihärveli 2013-14
Reittihärveli 2012-13
Reittihärveli 2011-12
Reittihärveli 2010-11
Reittihärveli 2007-10
Yhteistyössä
Reittihärveli
 SuunnistusNet
 
 

 
Simutusta Hankasalmella Tulosta
02.02.2013
 Hankasalmen suunnistuslukiossa harjoitellaan simulaattorilla

Joukko Hankasalmen suunnistuslukion oppilaita on viime syksyn ja kuluneen talven aikana alkanut käyttämään Suunnistussimulaattoria aktiivisesti muun taitoharjoittelun lisänä, kertoo oppilaitoksessa ensimmäistä vuotta opiskeleva Jooseppi Kalliokoski.

- Viikossa "simutamme" useita kertoja, jopa seitsemän kerran viikkoja on nähty. Simulaattori on oiva väline suunnistajan harjoitteluun talvella ja hiihtosuunnistajille kesällä, Kalliokoski kertoo.

Hankasalmelaisten mukaan simulaattori antaa helpon mahdollisuuden kokea paljon erilaisia maastotyyppejä. He kokevat myös, että hiihtosuunnistuksenkin puolella on harjoitusta varten helpompaa vetää urastoa hiirellä tietokoneelle, kuin ajaa uria metsään. Tehdessään ratoja ja maastoja toisilleen, pääsevät he kukin vuorollaan katsomaan suunnistusta myös ratamestarin näkökulmasta, kun miettivät mihin rastit asetetaan, jotta harjoitukseen saadaan reitinvalintaa tai vaikkapa rastinottoharjoitusta. Samalla tulee huomaamatta vietettyä aikaa suunnistuskarttojen parissa.

 "Voi päättää, treenaako tänään pidempiä reitinvalintoja, vai intensiivisiä lyhyitä välejä"

- Simussa saa myös erittäin monimutkaisia urastoja ja todella haastavia treenejä. Voi päättää, treenaako tänään pidempiä reitinvalintoja, vai intensiivisiä lyhyitä välejä, sanoo Kalliokoski ja lisää, että tietenkään simulaattori ei korvaa suunnistusharjoittelua maastossa, mutta tukee sitä todella mallikkaasti.

Kalliokoski haluaa nostaa oppilaiden joukosta erityisesti esiin Virtuaali-iltarasteiltakin tutun Ville Parkkisen nimen, sillä hän on Kalliokosken mukaan ollut todella suurena apuna kartan- ja radanteossa.

 "Simulaattoritreeneihin saadaan lisättyä mukaan myös paineensietokyky- ja kilpailutilannetreeniä"

Suunnistuslukion oppilaiden mukaan simulaattoritreeneihin saadaan lisättyä mukaan myös paineensietokyky- ja kilpailutilannetreeniä, kun he kilpailevat toisiaan vastaan.

- Olemmekin tehneet monia harjoituksia kilpailuina, eli vuorotellen menneet saman radan. Kisan jälkeen voimme katsoa optimireitit simulaattorista ja verrata reittejämme niihin sekä toistemme reitteihin, sanoo Kalliokoski.


Simutusta Hankasalmella

Kuvassa suunnistuslukion oppilaita "simutustreeneissä".

Kesäsuunnistajana Kalliokoski sanoo kokeneensa hyväksi sen, että simulaattorin avulla voi talvellakin pyörittää "suunnistusajattelumyllyä", eli suunnitelma, ennakointi, havannointi -tyyppistä ajattelua. Kalliokoski kokee talven simulaattoritreenien helpottvan suuresti keväällä suunnistukseen siirtymisestä. Ei tarvitse opetella uudelleen suunnistamista, vaan voi jatkaa suoraan siitä, mihin syksyllä jäi, hän sanoo.

Hakuaika suunnistuslukioon päättyy 15.2.

Hankasalmen suunnistuslukion oppilaat pyytävät vielä kertomaan, että tänä vuonna hakuaika oppilaitokseen päättyy 15.2. Tietoa Hankasalmen suunnistuslukiosta ja hakemisesta löytyy osoitteesta: http://edu.hankasalmi.fi/suunnistuslukio

Suunnistussimulaattori kiittää Hankasalmen suunnistuslukiota ja sen oppilaita sekä haastattelusta että heidän su 27.1. järjestämästä, erittäin haastavasta hiihtosuunnistus Virtuaali-iltarastitapahtumasta.

 
Copyright © 2019 Suunnistussimulaattori.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.