Päävalikko
Etusivu
Kauppa
Fanituotteet
Uutiset
Ohjeet
FAQ
Tiedostojen lataukset
Keskustelupalsta
Kuvagalleria
Yhteystiedot
Etsi
Facebook
Youtube
Päävideo
Tmi Suunnistussimulaattori
Kilpailutoiminta
Virtuaali-iltarastit
Virtuaaliranki
Reittihärveli
Tarkista tietosi
Ratamestariohje
Harjoituksia
Koppelo GP
Mestaruuskilpailu 2018
Mestaruuskilpailu 2017
Mestaruuskilpailu 2015
Mestaruuskilpailu 2014
Mestaruuskilpailu 2013
Mestaruuskilpailu 2012
Mestaruuskilpailu 2011
Mestaruuskilpailu 2008
Reittihärveli 2017-18
Reittihärveli 2016-17
Reittihärveli 2015-16
Reittihärveli 2014-15
Reittihärveli 2013-14
Reittihärveli 2012-13
Reittihärveli 2011-12
Reittihärveli 2010-11
Reittihärveli 2007-10
Yhteistyössä
Reittihärveli
 SuunnistusNet
 
 

 
Suunnistajaohje Tulosta
05.12.2015

Ohje toisten suunnistajien lisäämiseen radalle

Suunnistussimulaattorin versiosta 2.3 alkaen metsään voi sijoittaa suorituksen ajaksi muitakin suunnistajia 1-5 kappaletta.Tulevassa versiossa (2.4 tai 3.0) määrä tullaan kasvattamaan kymmeneen suunnistajaan. Yösuunnistukeen ei tosin tule riittämään lamppuja kuin viidelle ekstrasuunnistajalle.

Metsään sijoitettavat muut suunnistajat juoksevat käsikirjoituksen mukaan. Tällä tavalla voidaan simuloida esimerkiksi väliaikalähtöä, yhteislähtöä, metsässä seikkailevia ja suoritusta häiritseviä muiden ratojen suunnistajia tai rakentaa vaikkapa viestitilanne hajontoineen. Kunkin juoksijan reitti saadaan juoksemalla rataa metsässä simulaattorilla ja ottamalla juostu tulostiedosto talteen, tuloksen ei tarvitse olla hyväksytty.

Muiden suunnistajien lukumäärä laitetaan maaston kansioon tiedostoon <radannimi>.course.ghosts.

Esimerkkiejä: Suunnistusimulaattorin version 2.3 sponsoriversioiden mukana tulevassa maastossa Nysved radalla Iltapika tiedoston nimi on Iltapika.course.ghosts ja arvo tiedostossa on 5 eli maastossa on viisi muutakin suunnistajaa. Kyseisellä radalla ne ovat nk. muiden ratojen suunnistajia. Maastoissa Koluvuori ja Astrakan taas simuloidaan viestitilannetta. Radoilla on hajontaa ja lähtö tapahtuu "letkassa".

Jokaista metsässä olevaa ekstrasuunnistajaa varten tarvitaan kolme tiedostoa:

  1. <radannimi>.course.<numero>.bmp - missä numero on ekstrajuoksijan numero, 1 - 5 . Esimerkki: Iltapika.course.1.bmp Tässä tiedostossa on suunnistajahahmon tekstuuri.
  2. <radannimi>.course.<numero>.info - tiedostossa on kuusi riviä. Ensimmäisellä rivillä suunnistajan nimi, toisella seura (näitä ei nyt ainakaan käytetä). Kolmannella rivillä on suunnistajan sukupuoli (arvot Mies, Nainen, Male, Female - tämän perusteella valitaan käytettävä ääni ja 3d-malli), neljännellä rivillä pituus senttimetreinä (esim. 183, vaikuttaa hahmon pituuteen), viidennellä paino kiloina (esim. 76, vaikuttaa hahmon leveyteen ;-) ja kuudennella rivillä lähtöaika sekunteina suhteessa suoritustaan tekevään suunnistajaan (eli -120 lähtee 2 minuuttia eteen ja 120 kaksi minuuttia jälkeen).
  3. <radannimi>.course.<numero>.result - Suunnistussimulaattorin radalla juostu tulostiedosto uudelleen nimettynä. Ei tarvitse olla hyväksytty tulos, itse asiassa ei kannatakaan. Ainakin maalissa kannatta jättää leimaamatta ja juoksuttaa suunnistaja pois maalirastilta jonnekin syrjään odottelemaan.

 

TULOSSA: Tähän kirjoitellaan vielä myöhemmin kikkoja, kuinka erilaisia tapahtumia voidaan käsikirjoittaa.

 

Lisäohjeet: kysy sähköpostitse!   Laughing

Muut ohjeet

 
Copyright © 2019 Suunnistussimulaattori.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.