Päävalikko
Etusivu
Kauppa
Fanituotteet
Uutiset
Ohjeet
FAQ
Tiedostojen lataukset
Keskustelupalsta
Kuvagalleria
Yhteystiedot
Etsi
Facebook
Youtube
Päävideo
Tmi Suunnistussimulaattori
Kilpailutoiminta
Virtuaali-iltarastit
Virtuaaliranki
Reittihärveli
Tarkista tietosi
Ratamestariohje
Harjoituksia
Koppelo GP
Mestaruuskilpailu 2018
Mestaruuskilpailu 2017
Mestaruuskilpailu 2015
Mestaruuskilpailu 2014
Mestaruuskilpailu 2013
Mestaruuskilpailu 2012
Mestaruuskilpailu 2011
Mestaruuskilpailu 2008
Reittihärveli 2017-18
Reittihärveli 2016-17
Reittihärveli 2015-16
Reittihärveli 2014-15
Reittihärveli 2013-14
Reittihärveli 2012-13
Reittihärveli 2011-12
Reittihärveli 2010-11
Reittihärveli 2007-10
Yhteistyössä
Reittihärveli
 SuunnistusNet
 
 

 
Simulaattorisprinttiä netissä Tulosta
24.05.2007
 Simulaattorin "nettipelin" karvalakkimallilla on nyt mahdollista harjoitella sprinttisuunnistusta.

Suunnistussimulaattori.nettiin on asennettu simulaattoriyhteensopiva Reittihärveli, jossa on muutama sprinttisuunnistusrata. Härvelistä löytyy myös muutama keskimatkan rata Fjordin kartalle.

Simulaattorin versio 1.0 ei täysin tue sprinttisuunnistusta, joten  päivitysversio 1.01 kannattaa ladata ja asentaa. Härvelin osoite löytyy tämän jutun Lue lisää...-linkin takaa.

Siirtotiedoston lataaminen ja asentaminen 

Halutun radan siirtotiedoston saa ladattua klikkaamalla simulaattorin Reittihärvelin tapahtumasivulla tapahtuman sinistä infopallukkaa. Infotekstissä olevaa radan siirtotiedostolinkkiä voi klikata hiiren oikealla painikkeella, jolloin avautuvasta ponnahdusvalikosta valitaan 'Save Target As...', 'Tallenna kohde levylle...' tai vastaava. Jos linkkiä klikkaa hiiren vasemmalla painikkeella, siirtotiedosto avautuu selaimeen ja sen voi tallentaa selaimen valikosta valitsemalla 'Tiedosto | Tallenna sivu nimellä...', 'File | Save As...' tai 'Page | Save As...' tai vastaavaa.

Tiedosto kannattaa tallentaa simulaattorin asennuskansion (oletus on 'C:\Ohjelmatiedostot\Suunnistussimulaattori' tai 'C:\Program Files\Suunnistussimulaattori') alle kansioon '\exchange\in\courses' (simulaattori etsii tiedostoa oletusarvoisesti sieltä).

Seuraavaksi rata pitää tuoda simulaattoriin, tähän löytyy ohje simulaattorin ohjesivuilta kohdasta 'Tuonti, vienti ja poisto' alaotsikosta 'Tuo rata'.

"Avoin Simuhärveli" 

Kun rata on juostu simulaattorilla, mennään Reittihärveliin haluttuun tapahtumaan ja valitaan sieltä GPS-linkki oikeasta yläkulmasta. 'Selaa...'-painikkeesta valitaan suorituksen tulostiedosto (löytyy kansiosta '\results\<maasto>\<rata>' simulaattorin asennuskansion alta). Sitten painetaan 'OK'.

Reitti tulee Reittihärvelin ikkunaan, älä sörki sitä hiirellä. Valitse oikeasta yläkulmasta pudotuslistasta Sarja/rata juostun radan nimi ja kirjoita allaolevaan laatikkoon oma nimi ja sen alle kommentit. Sitten paina vasemmalta puolelta sinistä 'OK'-painiketta ja sen jälkeen 'Tallenna reittipiirros'-painiketta. Nyt reitti on tallennettu Reittihärveliin. Seuraa ruudulle tulevia ohjeita.

"Kaino toivomus" 

Toivomuksena on, että simuhärveliä ei täytetä ännännellä yrittämällä tehdyillä huippusuorituksilla eli ensimmäinen yritys härveliin, meni sitten hyvin eli ei. Ja vain yksi tulos per juoksija per rata jne... 

 

Avoin simuhärveli löytyy täältä.

 
Copyright © 2019 Suunnistussimulaattori.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.