Päävalikko
Etusivu
Kauppa
Fanituotteet
Uutiset
Ohjeet
FAQ
Tiedostojen lataukset
Keskustelupalsta
Kuvagalleria
Yhteystiedot
Etsi
Facebook
Youtube
Päävideo
Tmi Suunnistussimulaattori
Kilpailutoiminta
Virtuaali-iltarastit
Virtuaaliranki
Reittihärveli
Tarkista tietosi
Ratamestariohje
Harjoituksia
Koppelo GP
Mestaruuskilpailu 2018
Mestaruuskilpailu 2017
Mestaruuskilpailu 2015
Mestaruuskilpailu 2014
Mestaruuskilpailu 2013
Mestaruuskilpailu 2012
Mestaruuskilpailu 2011
Mestaruuskilpailu 2008
Reittihärveli 2017-18
Reittihärveli 2016-17
Reittihärveli 2015-16
Reittihärveli 2014-15
Reittihärveli 2013-14
Reittihärveli 2012-13
Reittihärveli 2011-12
Reittihärveli 2010-11
Reittihärveli 2007-10
Yhteistyössä
Reittihärveli
 SuunnistusNet
 
 

 
Ratamestariohje 2016-17 Tulosta
29.11.2016

Kausi 2016-17 käydään simulaattorin versiolla 2.4. Suunnistussimulaattorissa on Virtuaali-iltarastien lisäksi muitakin Internetissä olevia pelialueita, joissa voi pelata ja ratamestaroida iltarastien tapaan. Retro Zonen ratamestarointi tapahtuu Suunnistussimulaattorin henkilökunnan toimesta, mutta Training Zonelle pääsee ratamestaroimaan kaikki lisenssisuunnistajat. Training Zone on hyvä paikka uusiokäyttää vanhoja maastoja. Jos haluat ratamestaroida Training Zonella, lähetä siitä pyyntö s-postilla.

Simulaattorista on saatavilla myös englanninkielinen versio. Iltarasteilla ja harjoitustapahtumissa on myös siis kansainvälistä osanottoa. Tämä kannattaa ottaa huomioon tapahtuman ja maaston kuvauksia sekä ratamestarin lausuntoa kirjoitettaessa. Kansainvälisessä versiossa on käännöstoiminto, jolla kuvaukset voi kääntää suomesta englanniksi Googlen kääntäjää käyttäen. Käännettävän kielen kannattaa siis olla kieliopillisesti ja sanastoltaan selkeää perussuomea. Sivustolla http://translate.google.com/#fi/en/ voi käydä katsomassa, miltä omat tekstit tulevat kännettyinä näyttämään kansainvälisessä versiossa.

Simulaattorin versiossa 2.4 myös rastiväliharjoittelussa on mukana radalle mahdollisesti lisätyt muut suunnistajat. Muutamia muitakin uusia ominaisuuksia ratamestarien käyttöön on, niistä tulee ohjeita kauden aikana. Muihin ohjeisiin löytyy linkit tämän sivun lopusta.

Toimi näin

 1. Ilmoita sähköpostitse Suunnistussimulaattorin ylläpidolle ( Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen. ) halukkuutesi isännöidä Virtuaali-iltarastitapahtuma. Ilmoita samalla virtuaalilisenssinumerosi.
 2. Tee maasto ja rata kokonaan valmiiksi sekä testaa rata omalla koejuoksulla.
 3. Valitse sitten simulaattorista oma lisensoitu suunnistaja sekä maasto ja rata jotka haluat julkaista.
 4. Sitten valikosta "Muokkaa | Tapahtuman ratamestaritiedot" tai "Muokkaa | Tapahtuman Training Zonen ratamestaritiedot" riippuen kummalla alueella aiot ratamestaroida.
 5. Avautuvalla näytöllä valitaan kisanumero, jos kisoja on ratamestaroitavana vain yksi kerrallaan, niin numero tulee automaattisesti. (Jos kävit täällä jo aiemmin, tallennetut tiedot latautuu näytölle automaattisesti). Jos sinulle ei ole merkattu ratamestaroitavia kisoja, siitä tulee ilmoitus.
 6. Sitten täytellään kisan tiedot, pakolliset tiedot on punaisella. Kannattaa painaa tallenna-painiketta välillä.
  1. Kentissä, joihin voi kirjoittaa tekstiä VOI käyttää hipsua eli " -merkkiä. Myös & -merkkiä voi käyttää. Euromerkki € ei tule oikein. On varmaan muitakin erikoismerkkejä, joita ei kannata käyttää eli kannattaa olla konservatiivinen merkkien kanssa. Maaston ja radan nimissä erikoismerkkejä ei kannata käyttää. Vieraskieliset kirjaimet näissä on ok.
  2. Maasto-kohtaan voi liittää 1-3 kuvaa (ei pakko), koko 128x81 ja formaatti jpg on suositeltavia. Liian isoista kuvatiedostoista tulee herjaa ja kuvatiedoston polku näky tummanpunaisella tekstillä. Jos kuvatiedosto ei löydy levyltä (esim. poistettu välillä), niin tallentaminen on estetty ja kuvatiedoston polku näkyy kirkkaanpunaisella tekstillä. Kuvatiedoston voi valita kolmen pisteen painikkeella ja valitun kuvan poistaa punaisella ruksilla. Poistaa siis kilpailuohjeista, ei levyltä. Kuvaruutukaappauksia voi ottaa muuttamalla pelin asetuksista (väliaikaisesti) näyttöasetus ikkunoitu arvoon 'Kyllä' ja pelaamalla peli ikkunoituna. Print Screen (Prnt Scrn) näppäimellä saa ruudun leikepöydälle ja sieltä pastella kuvankäsittelyohjelmaan, jossakuvan voi leikata ja skaalata sopivan kokoiseksi.
  3. Kartta-kohtaan voi liittä 1-3 karttanäytettä (ei pakko), koko 96x96 ja fromaatti png on suositeltavia. Valinta ja poisto sekä herjat kuten yllä. Kartta on png-kuvatiedosto. Nimi on muotoa <maastonnimi>.map.custom.pn. Siitä voi kuvankäsittelyohjelmalla leikata 96x96 palasia.
  4. Ihanneajan suositeltavat formaatit on mm:ss ja t:mm:ss eli esim. 12:30 ja 1:05:00
  5. Palkintoja voi olla 0-3 kappaletta (ei ole pakko laittaa yhtään :). Suositeltava kuvakoko korkeus 96 pikseliä ja leveys 1-96 pikseliä. Jos haluu nätin, niin transparent-gif suositeltava formaatti, muuten mikä vaan käy. Valinta, poisto ja herjat kuten muilla kuvilla.
  6. Rata-osiossa on uusi täppä "Ratapainatus kartassa". Jos tapahtumalle on tehty kustomoitu kartta, jossa on ratapainatus valmiina, pistä tämä täppä päälle. Silloin Reittihärvelissä ei käytetä sen omaa "ratapainatusta" eli vältytään tuplaratapainatukselta härvelissä.
 7. Kun kaikki tiedot on täytetty, voi painaa lähetystä. Huom! jos tietoja ei ole tarkoitus enää muokata, niin ruksaa oikeasta ylänurkasta valmis-rasti päälle. Kisat lähtee hitaasti valumaan palvelimelle. Jos siirron aikana tulee virheitä, niin lähetys pitää tehdä uudestaan. Jos liikennevalot muuttuivat vihreiksi, niin kaikki tarvittava on tehty. Jos ne jäivät keltaiseksi, niin jotain jäi puuttumaan. Punainen valo tarkoittaa, että palvelimelle ei ole mennyt mitään.
 8. Jos Valmis-ruksi oli lähetyksessä päällä, mulle tulee tieto s-postilla ja julkaisen kisan jonkin ajan kuluttua siitä. Sen jälkeen siihen ei voi enää tehdä muutoksia.
 9. Jos haluat päivittää tietoja tai pistää kisan Valmis-tilaan ja olet jo lähettänyt kisan tiedostot ja tiedostot eivät ole muuttuneet, niin kannattaa lähetyksen yhteydessä ruksata ei lähetetä tiedostoja -ruksi. Säästyy aikaa ja hermoja, kun ei tartte odotella isojen tiedostojen valumista palvelimelle.
 10. HUOM! Ratamestari voi juosta oman ratansa. Suoritukset menee automaattisesti uusintajuoksuihin eli itse rankikisaan rtm ei voi osallistua.
 
 
Lisäohjeet: kysy sähköpostitse!   Laughing

Muut ohjeet

 
Copyright © 2019 Suunnistussimulaattori.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.