Päävalikko
Etusivu
Kauppa
Fanituotteet
Uutiset
Ohjeet
FAQ
Tiedostojen lataukset
Keskustelupalsta
Kuvagalleria
Yhteystiedot
Etsi
Facebook
Youtube
Päävideo
Tmi Suunnistussimulaattori
Kilpailutoiminta
Virtuaali-iltarastit
Virtuaaliranki
Reittihärveli
Tarkista tietosi
Ratamestariohje
Harjoituksia
Koppelo GP
Mestaruuskilpailu 2018
Mestaruuskilpailu 2017
Mestaruuskilpailu 2015
Mestaruuskilpailu 2014
Mestaruuskilpailu 2013
Mestaruuskilpailu 2012
Mestaruuskilpailu 2011
Mestaruuskilpailu 2008
Reittihärveli 2017-18
Reittihärveli 2016-17
Reittihärveli 2015-16
Reittihärveli 2014-15
Reittihärveli 2013-14
Reittihärveli 2012-13
Reittihärveli 2011-12
Reittihärveli 2010-11
Reittihärveli 2007-10
Yhteistyössä
Reittihärveli
 SuunnistusNet
 
 

 
Suunnistussimulaattori 1.1 julkaistu Tulosta
08.10.2007
'Suunnistaja'Version merkittävin uusi ominaisuus on maastogeneraattori, jolla pystyy 5-10 minuutissa luomaan uuden maaston karttoineen.Generaattori perustuu Random Ocad map generator -ohjelman algoritmiin. Tämän ominaisuuden myötä simulaattorissa riittää uutta pelattavaa loputtomiin.

Version 1.1 mukana tulee myös valmista suunnistettavaa eli 9 uutta maastoa (joista useimmat hyvinkin vaativia) ratoineen.

Sivuston kuvagalleriasta löytyy muutama karttapalanen uuden version mukana tulevista valmiskartoista.

Pelin versio 1.1 on saatavilla tiedostojen latauksesta. Ole hyvä ja lue tämä artikkeli kokonaan, sekä pelin käyttöohjeet (etenkin asennusohje) jo ennen asentamista.

Uudet ominaisuudet

  • Maastogeneraattori
  • Karttojen vienti OCAD:iin
  • Laajakuvanäyttötila 1440x900
  • Kompassia voi katsella ennen lähtöä 'K'-näppäimellä
  • Ratojen ja tulosten uudet viennit IOF-XML-formaattiin
  • 9 uutta maastoa karttoineen ja ratoineen
  • Nettisprintin radat ja kartat on lisätty asennuspakettiin
  • Mahdollisuus käyttää pienempimittakaavaisia karttoja (esim. sprintti)

Suunnistussimulaattorin versioon 1.1 on tehty yllä lueteltujen uusien ominaisuuksien lisäksi lukuisia pieniä parannuksia ja virhekorjauksia. Peliin on tehty myös jonkin verran visuaalisia muutoksia (esim. kivet ja jyrkänteet eivät ole enää niin silmiinpistäviä) joiden kautta suunnistamisesta on tullut asteen haastavampaa.

Pelin version 1.1 käyttöohjeista kannattaa katsoa kohta 'Uutta versiossa 1.1' ja kohdan linkkien kautta uusien ominaisuuksien käyttöohjeet.

Tulevat versiot

Tulevien versioiden ilmestymisaikataulut on vielä enimmäkseen avoinna. Virhekorjauksia ja pikkuparannuksia on kuitenkin tarkoitus tehdä aina tarvittaessa.

Alla kuvataan tulevien pääversioiden tärkeimmät uudet ominaisuudet. Lisäksi kuhunkin versioon mahdutetaan virhekorjauksia, vähemmän merkittäviä uusia ominaisuuksia sekä vanhojen ominaisuuksien parannuksia. 

Huom! Pelin kehityksen kannalta käyttäjiltä saatu palaute, sekä ilmoitukset pelissä olevista virheistä, ovat ensiarvoisen tärkeitä.

Versio 1.2

Versioon 1.2 toteutetaan Virtuaali-iltarastit eli Suunnistussimulaattorilla tehty rata voidaan julkaista Internetissä, simulaattori hakee radan julkaisuosoitteesta, pelaaja suunnistaa radan läpi omalla koneellaan ja simulaattori lähettää tuloksen takaisin nettisivustolle. Sivustolle viedyistä tuloksista saadaan ratatulokset sijoituksineen ja loppuaikoineen sekä rastivälikohtaiset tulokset. Lisäksi suunnistettu reitti viedään automaattisesti Reittihärveliin. Version 1.2 tavoiteaikataulu on kevättalvella 2008.

Versio 1.3

Tämän version merkittävin uusi ominaisuus tulee olemaan 2-6 pelaajan OnLine-verkkopeli eli "alista kaveria-OnLine". Version alustava tavoiteaikataulu on kesä 2008.

Versio 1.4
Version pääominaisuus on vielä pieni salaisuus, siitä tiedotetaan myöhemmin ensi vuoden puolella Wink. Julkaisuajankohdaksi on kaavailtu syksyä 2008. Simulaattorin kansainvälinen (englanninkielinen) versio julkaistaan (aiemmista tiedoista poiketen) mahdollisesti ja aikaisintaan tämän version jälkeen.

Jos pelin tekijällä riittää aikaa ja virtaa, niin kehitys jatkuu yllämainittujen versioiden ilmestymisen jälkeenkin. Tuleviin versioihin on alustavasti hahmoteltu muunmuassa teknisiä ja visuaalisia parannuksia, monipuolisempia maastoja sekä uusia kilpailumuotoja.

 
Copyright © 2019 Suunnistussimulaattori.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.