Päävalikko
Etusivu
Kauppa
Fanituotteet
Uutiset
Ohjeet
FAQ
Tiedostojen lataukset
Keskustelupalsta
Kuvagalleria
Yhteystiedot
Etsi
Facebook
Youtube
Päävideo
Tmi Suunnistussimulaattori
Kilpailutoiminta
Virtuaali-iltarastit
Virtuaaliranki
Reittihärveli
Tarkista tietosi
Ratamestariohje
Harjoituksia
Koppelo GP
Mestaruuskilpailu 2018
Mestaruuskilpailu 2017
Mestaruuskilpailu 2015
Mestaruuskilpailu 2014
Mestaruuskilpailu 2013
Mestaruuskilpailu 2012
Mestaruuskilpailu 2011
Mestaruuskilpailu 2008
Reittihärveli 2017-18
Reittihärveli 2016-17
Reittihärveli 2015-16
Reittihärveli 2014-15
Reittihärveli 2013-14
Reittihärveli 2012-13
Reittihärveli 2011-12
Reittihärveli 2010-11
Reittihärveli 2007-10
Yhteistyössä
Reittihärveli
 SuunnistusNet
 
 

 
Simulaattorin tilanneraportti Tulosta
30.11.2007
'Suunnistaja'Kesän hiljaiselon jälkeen Suunnistussimulaattorin ympärillä on syksyn ja alkutalven tulon myötä tapahtunut melkoisesti.

Simulaattorin versio 1.1 maastogeneraattoreineen julkaisiin lokakuun alkupuolella. Marraskuun 7. päivä saatiin käyntiin - aktiivisen käyttäjän kannustamana ja avustamana - Virtuaali-iltarastit ja pari päivää tämän jälkeen ilmestyi simulaattorin ensimmäinen huoltopäivitys.

Eikä tahti aio laantua tästä ainakaan ennen kesäsuunnistuskauden 2008 alkua...

Huoltopäivitys 2

Simulaattorin versiolle 1.1 ilmestyy joulukuun puolenvälin paikkeilla huoltopäivitys 2. Päivityksen sisältö on laajentunut jonkin verran matkan varrella.

Version 1.1 huoltopäivitys 2 tulee sisältämään seuraavat ominaisuudet:

 • Uusina ratatyyppeinä rastireitti ja tukireitti
 • Maastogeneraattorin kaksi uutta maastotyyppiä (Joulumäki ja Nupurböle)
 • Molemmille uusille maastotyypeille valmis tyyppimaasto ja keskimatkan rata
 • Kolme rastireitti- ja tukireittirataa aiemmin julkaistuissa maastoissa (Juliskog, Rosala ja Lentokenttä)
 • Virheraportointi, jolla voi lähettää ilmoituksen pelissä havaitusta virheestä Suunnistussimulaattorin virhetietokantaan. Halutessaan toiminnon voi antaa liittää automaattisesti mukaan virheen selvittämisen kannalta oleellista informaatiota laitteistosta, käyttöjärjestelmästä sekä pelin asetuksista. Virhetietokantaan saapuneesta virheilmoituksesta lähtee automaattisesti sähköpostitse ilmoitus simulaattorin kehittäjälle.
 • Järjestelmäanalyysi, joka tutkii tietokoneen pelin pelaamisen kannalta oleellisimmat ominaisuudet (prosessoriteho, keskusmuistin määrä sekä näytönohjaimen muistin määrä ja ajureiden versiot), ilmoittaa  täyttääkö laitteisto Suunistussimulaattorin vaatimukset ja antaa tarvittaessa suosituksia laitteiston ja ajureiden päivitystarpeesta.
 • Käyttöä helpottavia ominaisuuksia (esim. tulosanalyysin animoidun reitinpiirron nopeuden säätö)
 • Näytönpiirron optimointia
 • Audiovisuaalisia parannuksia
 • Virhekorjauksia (esim. optimiritin etsinäalgoritmi, karttojen dxf-vienti, jne...)

Virtuaali-Joulurastit 2007

Joulunpyhinä tullaan järjestämään viisipäiväinen Virtuaali-iltarastitapahtumasarja, josta lisäinformaatiota saa täältä.  Runsasta osanottoa toivotaan.

Virtuaaliranki

Virtuaali-iltarastien myötä on noussut esiin ajatus osallistujien rankkaamisesta. Käydyistä kolmesta ensimmäisestä tapahtumista on jo kaikessa hiljaisuudessa laskettu kokeelliset rankipisteet.

Rankilaskennassa käytetään kilpasuunnistajille tuttua laskentatapaa. Virtuaalirankin tasopisteet on 100. Koska käynnissä on ensimmäinen kausi Suunnistussimulaattoritapahtumia, alkulistaa (edellisen rankin pisteet - 2%) ei ole käytettävissä laskettaessa tapahtumien vertailupistemääriä. Tästä johtuen jokaisen ennen väliranki 1:tä osallistuvan pisteet vertailupistemäärää laskettaessa on 85,00 (josta vähennetään se 2%). Kilpailunumeron 0 (edellisen rankin pisteet - 6%) pisteet eivät tule olemaan mukana ensimmäisen kauden välirankilla 1, eivätkä www-rankilistoilla.

Ensimmäinen www-ranki julkaistaan neljännen tapahtuman (Herrasmäki 28.11.) päättymisen jälkeen keskiviikkona 6.12. Laskennassa tulee olemaan mukana kaikki neljä marraskuun 2007 tapahtumaa. Www-rankia ei välttämättä päivitetä joka tapahtuman jälkeen, sillä se vaatii nykyisellään tulosten syöttämistä käsin laskentajärjestelmään. Parannus tilanteeseen on suunnitteilla.  2.12.2007: Tilanne korjattu, päivitetty www-ranki julkaistaan jokaisen tapahtuman päättymistä seuraavana päivänä mikäli pelaajien härveliin syöttämissä tuloksissa ei ole epäselvyyksiä.

Väliranki 1 julkaistaan Virtuaali-Joulurastien päättymisen jälkeen tiistaina 1.1.2008. Välirankin 1 jälkeen käytetään tapahtuman vertailupistemäärän laskennassa väliranki 1:n pistemääriä. Loppuranki julkaistaan huhtikuussa 2008 Virtuaali-iltarastikauden päätyttyä.

Toistaiseksi rankipisteiden kohdentuminen oikealle osallistujalle perustuu nimiyhtäläisyyteen. Käyttäkää siis täsmälleen samaa nimeä tai nimimerkkiä jokaisessa tapahtumassa, niin ranki saadaan laskettua oikein. Parannusta tähän tilanteeseen on tulossa version 1.2 myötä. Rankin korjauspyynnöt voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.   tai käyttämällä Suunnistussimulaattorin sivuston  yhteydenottolomaketta.

Version 1.2 sisältö tarkentuu 

Suunnistussimulaattorin version 1.2 toteutus ei ole päässyt vielä käyntiin. Version sisältö on kuitenkin tarkentunut jonkin verran version 1.1 julkaisun yhteydessä tiedotetusta. Mukaan tulee tietysti havaittujen virheiden korjauksia, mutta version 1.2 ehdottomasti tärkein uusi ominaisuus tulee olemaan Virtuaali-iltarastit ;)

Perusajatus on sama kuin tällä hetkellä käynnissä olevilla Virtuaali-iltarasteilla, mutta palvelin tullaan integroimaan saumattomammin simulaattoriin. Tämä tarkoittaa, että:

 • tapahtumat sekä niiden kilpailuohje-, tulos- ja reittilinkit tulevat näkymään Suunnistussimulaattorin käyttöliittymän kautta
 • maastojen, karttojen ja ratojen lataaminen ja asentaminen koneelle tapahtuu automaattisesti kun osallistuja on valinnut tapahtuman, johon haluaa osallistua
 • suorituksen jälkeen tulos ja reittipiirros lähetetään ja tallennetaan automaattisesti palvelimelle
 • virtuaalirankipisteet lasketaan ja www-ranki päivitetään automaattisesti tapahtuman päättymisen jälkeen
 • virtuaalirankin tietokantaan voi tehdä tapahtumakyselyitä

Virtuaalirankin toteutus tulee vaatimaan osallistujille henkilökohtaisia virtuaalikilpailulisenssejä. Lisenssin hinta tulee olemaan 0 euroa ja sen voi lunastaa itsepalveluna Suunnistussimulaattorin lisenssipalvelusta.

Versiossa 1.1 julkaistun maastogeneraattorin ja version 1.1 huoltopäivityksessä 1 julkaistun kartta-avustajan sekä Virtuaali-iltarastien runsaan maastotuotannon seurauksena on tullut esiin maastojen arkistointitarve. Suunnistussimulaattorin versiossa 1.2 voi maastoja siirtää arkistoon lepäämään (pois pääikkunan maastolistasta) ja palauttaa niitä sieltä tarvittaessa aktiivikäyttöön.

Versio 1.2 tullee ilmestymään Virtuaali-iltarastikauden 2007-2008 päättymisen jälkeen eli huhtikuussa 2008. 

 
Copyright © 2019 Suunnistussimulaattori.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.