Päävalikko
Etusivu
Kauppa
Fanituotteet
Uutiset
Ohjeet
FAQ
Tiedostojen lataukset
Keskustelupalsta
Kuvagalleria
Yhteystiedot
Etsi
Facebook
Youtube
Päävideo
Tmi Suunnistussimulaattori
Kilpailutoiminta
Virtuaali-iltarastit
Virtuaaliranki
Reittihärveli
Tarkista tietosi
Ratamestariohje
Harjoituksia
Koppelo GP
Mestaruuskilpailu 2018
Mestaruuskilpailu 2017
Mestaruuskilpailu 2015
Mestaruuskilpailu 2014
Mestaruuskilpailu 2013
Mestaruuskilpailu 2012
Mestaruuskilpailu 2011
Mestaruuskilpailu 2008
Reittihärveli 2017-18
Reittihärveli 2016-17
Reittihärveli 2015-16
Reittihärveli 2014-15
Reittihärveli 2013-14
Reittihärveli 2012-13
Reittihärveli 2011-12
Reittihärveli 2010-11
Reittihärveli 2007-10
Yhteistyössä
Reittihärveli
 SuunnistusNet
 
 

 
KILPAILUOHJE: Mestaruuskilpailu 2008 Tulosta
05.03.2008

SuunnistusNet ja Suunnistussimulaattori yhteistyössä tarjoavat:

Virtuaalisuunnistuksen mestaruuskilpailu 15.-31.3.2008 Kytäjällä

TAPAHTUMA ON PÄÄTTYNYT, KARTTA JA RATA ON EDELLEEN SAATAVILLA 

KILPAILUOHJEET 

Sarjat, lähtöpaikat ja ratapituudet

Sarja        Lähtö        Matka 

HD21        1               9,6 km

Kilpailumaasto

Kilpailumaasto on vaativaa pienipiirteistä suunnistusmaastoa, jossa suurimmat korkeuserot ovat noin 30 metrin luokkaa. Vaikka maastossa on myös hyväkulkuista korpea ja paikoittain myös kalliopintaisia alueita, maasto on pääosin melko hidaskulkuista. Maastossa on jonkin verran metsäautoteitä, mutta polkuja on hyvin vähän. Hirvien tekemiä polkuja ei ole merkitty karttaan, koska ne näkyvät selvinä maastossa vain lyhyinä pätkinä.

Samassa maastossa on suunnistettu Rajamäen Rykmentin järjestämissä vuoden 1981 Jukolan viestissä, vuoden 2006 SM pitkän matkan R1 finaalissa sekä vuoden 2007 Uudenmaan Rastipäivillä. Vuoden 2010 Kytäjä-Jukola järjestetään viereisessä maastossa.

Oikeassa maastossa suunnistus on sallittu riistanhoidollista ja metsästyksellisistä syistä johtuen vain tiettynä aikana kesä-heinäkuussa. Kilpailumaastoon pääsee suunnistamaan seuraavilla tavoilla: Rajamäen Rykmentti järjestää tiistaina 1.7.2008 Kytäjällä iltarastit. Lisätietoja saa Suunnistavan Uudenmaan Internet-sivustolta sekä lähempänä ajankohtaa Rajamäen Rykmentin Internet-sivustolta. Maasto on myös kandidaattina vuoden 2010 Jukolan viestin, Kytäjä-Jukolan, harjoitusmaastoksi.

Kilpailukartta

Kilpailukartta on 6-värinen, mittakaava 1:10 000, käyräväli 5 m, painettu 2/2008. Karttaan ei ole merkitty muurahaispesiä eikä yksittäisiä kaatuneita puita. Alueilla, joilla on enemmän kaatuneita puita, on käytetty hidastavan maapohjan karttamerkkiä. Maastossa on siirrettäviä ampumalavoja hirvenmetsästystä varten. Nämä on kuvattu karttaan tornin merkillä. Kartat ovat muovisuojuksessa.

Kartta on mallinnettu osasta Rajamäen Rykmentin suunnistuskarttaa nro. 70 (Kytäjä, 2007), mutta sitä on muokattu siten, että kartta ei sovellu suunnistamiseen oikeassa maastossa.

Kilpailukartan esikuvakarttaa ja muita Rajamäen Rykmentin karttoja on ostettavissa Rajamäen Rykmentiltä.

Kielletyt alueet

Pihamaat ja kartalle pisterasterilla merkityt pellot ovat kiellettyjä alueita. Kilpailumaastoon saa mennä vain kilpailusuorituksen aikana.

Lähtö

Ensimmäinen lähtö on lauantaina 15.3. klo 12.00. Kilpailijan lähtö tapahtuu kilpailijan itsensä valitsemana ajankohtana. Lähtöön 1 on matkaa kilpailukeskuksesta 2,2 km.

Kilpailunumerot, tarkistuslipukkeet ja rastinmääritteet

Kilpailunumeroita ei käytetä. Elektronisen leimasimen tarkistuslipukkeita ei ole saatavilla. Rastinmääritteet löytyvät kartasta Suunnistussimulaattorin käyttöohjeiden kuvaamalla tavalla.

Lähdön toiminta

Lähtöpaikalle saapumisen jälkeen suunnistaja voi tutustua rastinmääritteisiin sekä tarkistaa ilmansuunnat kompassin avulla. Kun kilpailija on valmis lähtöön, hän ilmoittaa siitä lähdön toimitsijalle painamalla ENTER-näppäintä. Tämän jälkeen alkaa heti viiden sekunnin lähtölaskenta, jonka jälkeen kilpailijan suoritus alkaa. K-piste on lähdössä.

Maali

Viimeiseltä rastilta johtaa viitoitus maaliin. Maaliin tuloajan saa maalileimauksesta maalilinjalla. Maalileimauksen jälkeen kilpailija voi tarkastella GPS-paikantimella tallennettua reittiään kartalta. Tämän jälkeen kilpailija jatkaa ESC-näppäimen painalluksella leiman tarkastukseen, jossa elektroninen kilpailukortti luetaan. Kilpailukarttoja ei kerätä pois maalissa, joten kilpailijoiden täytyy muistaa, että kilpailukarttaa ei saa näyttää sellaisille kilpailijoille, jotka eivät ole vielä kilpailleet. Maali suljetaan maanantaina 31.3. klo 24.00.

Keskeyttäneet

Keskeyttäneen kilpailijan ei tarvitse suorittaa maalileimausta eikä ilmoittautua leimantarkistuksessa.

Tulostaulu

Sijaitsee Internetissä kisasivulla .

Palkinnot

Kaikkien omalla nimellä tuloksensa Reittihärveliin tallentaneiden kesken arvotaan SuunnistusNetin lahjoittama 40 euron lahjakortti Suunnistajan Kauppaan. Voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti.

Simulattoriohjeet

Tiedostojen lataaminen, asentaminen ym. tapahtuu samaan tapaan kuin Virtuaali-iltarasteilla. Suorituksen jälkeen tuloksen voi viedä Suunnistussimulaattorin Reittihärveliin (ohje), jolloin osallistuu myös palkintoarvontaan (katso kohta 'Palkinnot').

Kytäjän kartta on muunnos oikeasta kartasta ja paikoitellen hyvin täynnä käyrää ja muuta tavaraa. Kartan lukeminen on alhaisimmilla näyttöresoluutioilla hankalaa. Suunnistaessa kannataa käyttää kiperimmissä paikoissa suosiolla kartan läheltä katsomista (oletusnäppäimenä N). Suositus näytön tarkkuudeksi on Kytäjälle 1280x1024 tai parempi (alhaisemmillakin voi pelata, mutta N-näppäintä joutuu käyttämään enemmän). Jos oma kone ei tällä resoluutiolla jaksa pyörittää simulaattoria kunnolla, voi kokeilla säätilan asettamista sumuiseksi (asetusten käyttöohje). Siitä ei Kytäjän maastossa ole mainittavasti haittaa näkyvyyden suhteen.

Koneelta maasto vaatii melko paljon. Jos omistat vähän vanhemman tai muuten heikompitehoisen tietokoneen, tutustu ohjeisiin ja esimerkkeihin pelin asetusten virittämiseksi niin, että maasto on mahdollisimman pelattava vähän hitaammillakin koneilla. Tähän kannattaa kiinnittää erityistä huomiota!

Huom! Huoltopäivitykset 2, 3 ja 4 kannattaa asentaa ennen pelaamista.

Tiedostot

Kartta:  Kytäjä (7145 kt)   Rata: HD21 9,6 km (221 kt)

Päätoimihenkilöt

Kilpailunjohtaja Antero Pulli
Pääratamestari Antero Pulli
Valvoja Antero Pulli
Tulospalvelun johtaja Antero Pulli
Tiedottaja Antero Pulli, Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.  

Tuomarineuvosto

Tuomarineuvoston pj.: Antero Pulli

Linkit

Mestaruuskilpailu 2008    |    Kilpailukutsu    |    Reittihärveli   |    Tulokset

 
Copyright © 2019 Suunnistussimulaattori.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.