Päävalikko
Etusivu
Kauppa
Fanituotteet
Uutiset
Ohjeet
FAQ
Tiedostojen lataukset
Keskustelupalsta
Kuvagalleria
Yhteystiedot
Etsi
Facebook
Youtube
Päävideo
Tmi Suunnistussimulaattori
Kilpailutoiminta
Virtuaali-iltarastit
Virtuaaliranki
Reittihärveli
Tarkista tietosi
Ratamestariohje
Harjoituksia
Koppelo GP
Mestaruuskilpailu 2018
Mestaruuskilpailu 2017
Mestaruuskilpailu 2015
Mestaruuskilpailu 2014
Mestaruuskilpailu 2013
Mestaruuskilpailu 2012
Mestaruuskilpailu 2011
Mestaruuskilpailu 2008
Reittihärveli 2017-18
Reittihärveli 2016-17
Reittihärveli 2015-16
Reittihärveli 2014-15
Reittihärveli 2013-14
Reittihärveli 2012-13
Reittihärveli 2011-12
Reittihärveli 2010-11
Reittihärveli 2007-10
Yhteistyössä
Reittihärveli
 SuunnistusNet
 
 

 
Virtuaali-yökuppi ke 18.2.2009 - Palokallio Tulosta
17.02.2009


 

KILPAILUOHJEET

TAPAHTUMA ON PÄÄTTYNYT, KARTTA JA RATA ON EDELLEEN SAATAVILLA

Huoltopäivitykset 2, 3 ja 4 kannattaa asentaa, ellet halua antaa tekniikasta johtuvaa etulyöntiasemaa kanssakilpailijoille. Ohjeet Virtuaali-yökupissa toimimiseen löytyy Virtuaali-iltarastisivulta

Kartta on muunnos oikeasta kartasta. Kartan lukeminen voi olla alhaisimmilla näyttöresoluutioilla hankalaa. Suunnistaessa kannataa käyttää kiperimmissä paikoissa suosiolla kartan läheltä katsomista (oletusnäppäimenä N). Suositus näytön tarkkuudeksi on 1280x1024 tai parempi (alhaisemmillakin voi pelata, mutta N-näppäintä joutuu käyttämään enemmän). Näytön asetuksia kannattaa säätää omalle tietokoneelle sopiviksi, apuna voi käyttää esimerkkiasetuksia .

Ratamestarin lausunto

Virtuaali-yökupin toinen osakilpailu järjestetään Rajamäen Rykmentin suunnistuskartan nro. 74 (Klaukkala-Mäntysalo 2007) osasta mallinnetulla simulaattorikartalla. Karttaa on muokattu alkuperäisestä sen verran, että sillä suunnistaminen sen kanssa oikeassa maastossa ei ole mielekästä. Jos tekee mieli päästä oikealle Palokalliolle suunnistelemaan, Rajamäen Rykmentiltä voi ostaa karttoja. Nurmijärveläiset saavat karttoja käyttöönsä kunnan liikuntapalveluista veloituksetta. Rykmentin iltarastiohjelmassa Klaukkala-Mäntysalo maasto ei valitettavasti ole Alhonniitun SM-viestin R2 2008 -maastosta 15.4. alkavalla kaudella 2009. Iltarastiohjelma on jo nähtävillä Suunnistavan Uudenmaan kalenterista (pdf, 40 kt). Rykmentin iltarastisivulle kalenteri ilmestyy lähiaikoina.

Palokallion maasto on paikoitellen melko tiheää ja vaikeakulkuista etelähämäläistä talousmetsää. Kartalla on jokunen parempikulkuinen mäntypuuvaltainen mäki, joilta löytyy myös avokallioita ja pienipiirteisiäkin alueita. Polkuja ja teitä on maastossa sen verran, että ne antavat oman mausteensa reitinvalintasoppaan. Maasto on, lähinnä paikoitellen tiheän ja vaikeakulkuisen metsän vuoksi, yösuunnistusmaastoksi melko vaativa eli tarkkana tulee olla koko suorituksen ajan.

Kartalle pisterasterilla merkityt pellot ovat kiellettyjä alueita, niitä ei ole erikseen merkitty kielletyiksi alueiksi ratapainatukseen. Kielletylle alueelle menemisestä seuraa hylkäys. Kartalla on myös peltoja, joilla saa kulkea.

Kilpailurata on runsasrastinen - 16 rastia 6,7 km matkalla. Rataa ei ole kuitenkaan suunniteltu pelkäksi rastinottoharjoitukseksi, vaan reitinvalintatehtäviäkin on yritetty tarjoilla. Myös maaston luonne ohjaa panostamaan reitinvalintaan. Rastipisteet eivät ole vaativimpia mahdollisia, mitä käytössä olevaan maastoon saisi. Yösuunnistustekniikan mukaista rastinottoa ei silti kannata unohtaa, se kostautuu tällä radalla ennemmin tai myöhemmin.

Runsasrastisen radan ja hitaan maaston yhteisvaikutuksena kärkikin tulee liikkumaan metsässä yli 6.30 min/km vauhtia. Odotan kisan voittajan ajan olevan liki 45 minuuttia.

Huom! Viimeiseltä rastilta ei ole viitoitusta maaliin ja muistakaa kiertää pistepellot.

RTM Antero Pulli

TIEDOSTOT

Kartta:  Palokallio (6845 kt)   Rata:Yökuppi 6,71 km (203 kt)

 
Copyright © 2019 Suunnistussimulaattori.net
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.